Γιορτάστηκαν σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου Πολιούχου της ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ

Γιορτάστηκαν σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου Πολιούχου της ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ

Με κατάνυξη και με παραδοσιακό χρώμα, παρουσία πλήθους πιστών, γιορτάστηκαν σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου, Πολιούχου της Κωνωπίνας, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ι. Ναό.

         Η Θεία λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Μακαρίου  Αντωνόπουλου και  του εφημέριου της Κωνωπίνας π. Δημητρίου Χαμαλέτσου. Μετά τη λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στο κέντρο του χωριού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας της Κατούνας………

     Τους θρησκευτικούς εορτασμούς συνόδευσε το πατροπαράδοτο κέρασμα σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου  του Χωριού (πρώην Δημοτικό Σχολείο), όπου  διανεμήθηκαν καφές, γλυκά και τα περίφημα «πολυσπόρια», που αναβίωσαν και φέτος με τον καλύτερο παραδοσιακό τρόπο, οι γυναίκες του χωριού.

       Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ο Πρόεδρος της Κωνωπίνας Χρήστος Καψογιώργος, η περιφερειακή σύμβουλος Αγγελική Χαλιμούδρα, η αντιδήμαρχος Αθηνά Καρέλου, η πολιτευτής Αφροδίτη Μπουμπούλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας Θεόδωρος Στούπας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Σαλοδημήτρης, ο Διοικητής του Α.Τ. Κατούνας Δημητριος Κόκκιος, κ.α.

Κλεισιμο